Tornet | hstd webbyrå & reklambyrå

Tornet

Electric Village

Film & foto Grafisk profil Webb & e-handel

Tornet satsar på unikt byggande vad gäller energi- och uppvärmningslösningar i framtidens energisystem. Electric Village är ett samverkans- och forskningsprojekt för att kunna bygga bostäder i enlighet med klimatomställningarna som krävs för att nå målen i Parisavtalet och Agenda 2030. Vi är stolta över att få vara delaktiga i kommunikationen av denna spännande utveckling.

Klimatsmart boende

Med hjälp av banbrytande teknik och artificiell intelligens, AI, kombineras solenergi, fjärrvärme och bergvärme med ny vätgasteknik, vilket gör bostäderna i stort sett självförsörjande med energi. Systemet förutser energibehov och förbrukning och kan göra det klokaste valet i varje ögonblick. Och de boende uppmuntras i smarta val genom appen Torna.

Digitala lösningar

Vi gjorde en användarvänlig webbsida som kopplades till tornet.se för att sprida informationen om detta pilotprojekt. I filmer och texter beskriver vi både övergripande och i detalj vad Electric Village är och hur tekniken fungerar. Filmerna används även på Tornets YouTube-kanal och i sociala medier. Tornet är inget vanligt bostadsbolag och Electric Village blir inga vanliga bostadsområden, här byggs ett boende som är hållbart ur alla aspekter.

Se webben här