Torkelson | hstd webbyrå & reklambyrå

Torkelson

Rebranding av svensk möbelhistoria

Grafisk profil

Sedan början av 1950-talet har Torkelson tillverkat fina trämöbler av hög kvalitet till skandinaviska hem. Idag är de en av Sveriges äldsta möbeltillverkare. Styrkan ligger i det gedigna arbetet i massivt trä. För att spegla att de även i högsta grad är en del av samtiden uppdaterade vi den grafiska profilen.

Modernt möbelföretag

Vi startade med en varumärkesworkshop för att identifiera varumärkets profilering och positionering. Torkelson är stolta över sitt arv och sin historia men blickar också framåt och utvecklar såväl produkterna som verksamheten. Ett företag som står för kvalitet, svensk design och ett gediget hantverk. Detta ville vi att hela varumärket skulle utstråla.

Hantverksstolthet

Från en blygsam start i en källare i Fagerhult där Rangvald och Esther Torkelson band och flätade korgar, har företaget utvecklats till ett modernt möbelföretag med svensk design, hållbarhet och gediget hantverk i fokus. Vi ville förstärka känslan av omsorg och kvalitet i profileringen.

Öka synligheten

Torkelson ligger mellan Skåne, Halland och Småland. Här finns en stark passion för massivt trä och ek. Möbeldesignen har behållit sitt klassiska signum samtidigt som det passar i moderna heminredningar. Den grafiska profilen uppdaterades för att kännas tydligare och mer aktuell. Med ett formspråk som både är tidlöst och modernt. Vi lade även förslag på strategier för att öka synligheten för detta fina varumärke.