Doclas | hstd webbyrå & reklambyrå

Doclas

Teknisk dokumentation i en app

Film & foto Grafisk profil Webb & e-handel

Doclas är en ny, smart tjänst som löser problemet med försvunna manualer vid service och reparationer. Serviceteknikern behöver bara scanna QR-koden på maskinen och får direkt tillgång till all teknisk dokumentation. Vi har varit med från början på denna spännande varumärkesresa och tagit fram namn, logotyp, visuell identitet och webb.

En klok lösning

Genom att sålla fram fördelarna för användare och kunder landade vi i en logotyp som liknar en uggla. En symbol för klokhet och kunskap som med förstoringsglaset hittar rätt dokumentation och ritningar.

Tydlig identitet

Vi valde ett rubriktypsnitt som är rakt, rent och med egen karaktär. Färgpaletten är vänlig och modern samtidigt som den skapar associationer till ritningar och dokument. Den visuella identiteten hålls ihop med visitkort, presentationer etc så att man tydligt känner igen varumärket.

Snygg paketering

Vid leverans får kunden en Doclas-box med etiketter, enkla användarinstruktioner för företaget och flyers att dela ut till serviceteknikerna. Allt för att det ska vara lätt att komma igång med denna smarta lösning.

Smarta funktioner

Vi utvecklade en responsiv webb som är tydlig och lättnavigerad och med enkla, användarvänliga funktioner. Även illustrationerna är enkla och tydliga. Namnet Doclas är en förkortning av Document Log and Specifications, samtidigt som det är ett personligt namn som är lätt att komma ihåg.

Se webben här