Absortech | hstd webbyrå & reklambyrå

Absortech

Peace of Moisture Mind

Film & foto Grafisk profil Print Webb & e-handel

Absortech är en av världens ledande tillverkare av desiccanter. Deras produkter används bland annat under containertransporter för att effektivt och miljövänligt skydda godset från fuktskador. Absortech är ett internationellt företag med kontor runtom i världen. Med nytt formspråk och ny webb vill företaget lyfta fram hållbarheten och bli ännu tydligare i sitt kunderbjudande.

Förnyat utseende

Vi tog fram den nya grafisk profilen för Absortech med ny design, ny färgpalett och en tydligare och mer direkt kommunikation. Deras hållbarhetsfokus har stått i centrum och de nya färgerna går i jordigare toner än grundfärgerna för att spegla just detta, vi valde att kalla dem ”sustainability colors”. Dessa kompletterar grundfärgpaletten.

Bildspråk

Hållbarheten återspeglas även i bilderna. Vi har valt att fokusera mer på människor och scenarion där slutprodukten används. Vi har även skapat ett antal trycksaker, case studies och produktblad/broschyrer med det nya formspråket. I fotojobbet har också produktfoto, foto i produktion och foto i containermiljö ingått.

Webb med användarvänliga funktioner

Den nya webben innehåller flera smarta funktioner samtidigt som den är användarvänlig. Den är responsiv och fungerar på alla plattformar, som dator, mobil och läsplattor. UX-design, navigation, formspråk och call-to-action-funktioner, allt för att lätt förstå och kunna använda rätt produkter.

Minska fuktskador steg för steg

Med en rörlig snurra beskrivs det cirkulära flödet i processen – Peace of Moisture Mind. Absortech har ett stort antal egenutvecklade och CO2-neutrala produkter. En interaktiv illustration visar vilka produkter som är lämpliga och var de ska användas för bästa resultat.

Delar med sig av kunskap

Ända från starten 1996 har Absortech varit ett innovativt företag. Från att ha tillverkat fuktabsorberande produkter till att idag även stå till tjänst med sin samlade kunskap kring hur fuktskador uppstår och hur man undviker dem. Ett globalt företag med stor branschkunskap som hjälper sina kunder att minska onödigt svinn på grund av fuktskador

Se webben här