fbpx
Webbyrå som specialiserat oss på smarta lösningar för e-handel och wordpress

Sökmotoroptimering, SEO, är din reflex i den digitala trafiken

Sökmotoroptimering, eller sökoptimering som det också kallas, förkortas allmänt SEO. Viktiga begrepp för att du ska lyckas med din digitala satsning. Vi hjälper dig att optimera din webbsida så att du syns bättre och får in mer och relevant trafik.

Kontakta oss

 

Projekt inom SEO

Webbanalys för att synas bättre i Google

Att synas i Google är en viktig punkt för att lyckas med sökmotoroptimering. De flesta associerar att synas med att hamna på förstaplacering i Google. Det stämmer inte alltid. Man kan synas på olika sätt.

Positionen är viktig och man bör finnas på förstasidan för att få en rimlig chans att få trafik. Men man behöver också tänka till kring vilka sökbegrepp man vill vara sökbar på och vilka sökbegrepp som är viktiga för en att synas högt med.

Det är viktigt att den information som syns i Google (adress till landningssida samt metainformation) är tydlig, relevant och framför allt säljande. Genom att lägga in säljande information som beskriver din hemsida talar du om för Google vad varje sida handlar om. Denna metainformation är ofta det första en besökare ser, redan innan de besöker din sida så därför kan det vara avgörande för din sökbarhet att sidtitlar och metainformation är relevant. Ett konststycke i sig faktiskt.

Driv mer trafik från Google

Att tro att SEO handlar om att alltid hamna högst upp är ett för snävt sätt att se på SEO. I grund och botten handlar SEO om att driva mer trafik från sökmotorer. Analysera gärna trafiken före SEO-arbetet och sedan efteråt, detta för att kunna jämföra hur mycket mer trafik du får in jämfört med innan du jobbade med din SEO.

Ibland kan det även handla om att utesluta en viss målgrupp eller kategori som inte är relevant. Det kan rent krasst innebära mindre kvantitet av trafik till din hemsida – men att den trafiken som kommer håller betydligt högre kvalitet. Det i sig kan generera mer affärer i slutändan. Fokus på rätt sak, med andra ord.

 

Kontakta oss